Kako odabrati

18/04/2016 | Naslovnica| Zanimljivosti

Kod vjenčanica i odijela mladenke uvijek imaju zadnju

Naš suradnik modni dizajner i kritičar Boris Banović savjetuje kako izabrati vjenčanicu i svadbeno odijelo.

Kakve vjenčanice volite?
Budući da sam ja dosta klasičan, takve su mi i vjenčanice. Volim vidjeti lijepu siluetu, da se žena osjeća ženstveno, senzualno i čarobno na taj poseban dan.

Što je trenutno IN?
To je diskutabilno, jer mladenke ipak imaju svoju zadnju. Čipka nikad ne izlazi iz mode što se tiče vjenčanica. Žene vole čipku, a pogotovo u zadnje vrijeme čipka je postala obožavana.

Djevojke su pomalo izgubljene kada trebaju naći svoju idealnu vjenčanicu, od kuda da krenu?
Neka si prvo djevojke odaberu vjenčanice koje im se svide, postoji na internetu svakakvih modela, onda bi trebale biti realne i znati što im stoji, a nakon toga se trebaju posavjetovati sa stručnim osobama, dizajnerom, stilistom ili nekom osobom u koju imaju povjerenje.

Na što trebaju posebno obratiti pažnju?
Definitivno na svoje proporcije, trikovima se može puno toga postići. Vješti stilist će pomoći da se sakriju nedostaci, može se izgledati mršavije, pa čak i produžiti siluetu malim vizualnim trikovima. Treba ih se koristiti kako bi izgledali odlično i istaknuli ono što je najljepše na tijelu.

Vaše preporuke nižim ženama?
Niže žene neka pokušaju što više izdužiti svoju figuru, koristite uske haljine, tzv. ‘pencil’ suknje. Bilo bi dobro da imaju dekolte koji ide u V, jer i on daje taj vizualni dojam izduženosti. Frizura je isto tako bitna, ako imate neku visoku pundžu to ne znači da će vas ona i izdužiti. Styling osim haljine je tu jako bitan.

A onima raskošnih oblina?
Najbolje je da se naglašava struk i dekolte, kako god je moguće, rukavi su također bitni, neka se pazi od kakvih su materijala. Materijal inače ne smije biti niti jako čvrst, a niti jako lagan, jer se onda sve ocrtava i ne izgleda lijepo.

Kakva su muška odijela trenutno IN?
Uvijek i zauvijek naj IN odijelo za vjenčanje je smoking, bilo da je crni ili tamno plavi. Preporučam uvijek špic fazonu, još ako je kao pravi smoking u satenu, to je onda bingo. Nikad s takvim odijelom nećete izgledati démodé.

Vaš savjet kako izabrati dobro odijelo za vjenčanje?
To je isto kao i kod vjenčanica, koliko para toliko muzike. Žene uvijek u tome pobijede, pa si rade haljinu po mjeri, dok muškarci kupuju konfekciju. Pravo šivano odijelo po mjeri nije više tako nedostižno, smatram da se i muškarac mora taj dan osjećati dobro i lijepo.

Što obući ako se želi odmaknuti od klasike?
Hm, onda neka to bude nešto povezano s njegovim životnim stilom. Ako je to ležerno i žele se ženiti na plaži, zašto onda ne imati nešto prikladno.

Igrati se s bojama ili ići na sigurno?
Taj dan je sve dopušteno, ipak je to njihov dan, ako oni žele nekako obilježiti tu prigodu, zašto ne.

Kakve cipele odabrati (s cipelama se itekako može pogriješiti)?
Kada se nosi smoking, trebale bi biti lakirane cipele. Nažalost naši muškarci nekako bježe od njih, a kad ih vide na Brad Pittu onda je to OK. Neka cipele budu tamne boje i na vezanje, nikako nekakvi zip zatvarači, gume i slično. Klasične cipele idu na sve, sigurno će ih nositi i kasnije.

Treba li se uskladiti vjenčanica i muško odijelo i kako to izvesti?
Kada ja radim mladencima odijelo ili vjenčanicu, onda ih pokušavam povezati, zar to nije poanta tog svečanog čina? Predlažem da se to pokaže istom bojom kravate ili nekim detaljima.

Nešto o Vašoj kolekciji muških odijela?
Muškarci su se već naviknuli na moja odijela, znaju da im odijelo stoji kao saliveno, čak ako kupe i moje konfekcijsko odijelo ja ga prilagodim po njima. Uvijek imam u ponudi, crno, plavo i tamno sivo odijelo, a na ljeto svijetlo sivo. Dva modela smokinga, te jedan frak. Muškarci kada kupe dobro odijelo zadovoljni su i ne traže dalje, tako da su vam klijenti još dugo godina. Moji kupci su to prepoznali i vraćaju se, a to je priznanje za svakog dizajnera.

Izvor: Lifex.hr Knjiga vjenčanja

Share

Wedding City TV